Postavme školu v Africe 2017

Skauti z celé republiky se společně s organizací Člověk v tísni snaží dát etiopským dětem možnost vzdělání a dostat se tak ze začarovaného kruhu bídy a chudoby. Od roku 2004 jsme vybudovali v Etiopii 19 škol pro tisíce dětí. Díky letošní sbírce se začíná stavět 20. škola.

V posledních letech Skauti z Proseče pořádají sbírku na Den řemesel. Při letošním ročníku konání tohoto dne skauti opět nechyběli. Milovníci kávy si u nás ve stanu přišli na své. Skauti vám připravili pravou etiopskou kávu. A jestli vás během vychutnávání etiopské kávy napadlo ochutnat i něco sladkého, skauti a skautky pro vás doma upekli mnoho dortů a na místě dělali palačinky.

Ráda bych za celé Skautské středisko Proseč poděkovala všem, kteří se na nás přišli podívat, kteří nás podpořili a především těm, kteří přispěli. Díky vám se nám podařilo v Proseči vybrat 14 437 Kč. DĚKUJEME!

A vy, kteří jste ještě neměli tu možnost nás podpořit a přispět, neztrácejte naději. Celoročně můžete přispívat buď zasláním DMS ve tvaru: DMS AFRIKA 30 nebo DMS AFRIKA 60 nebo DMS AFRIKA 90 na číslo 87777. (Cena jedné DMS činí 30 Kč, 60 Kč, 90 Kč na konto projektu Postavme školu v Africe bude připsáno 29 Kč, 59 Kč, 89 Kč.) Dále můžete přispět převodem na účet  222 444 555/0300. Více informací naleznete na www.skolavafrice.cz.

Těšíme se na další ročník sbírky Postavme školu v Africe.

Vanda Šlechtová