Obnovení činnosti

Na základě dalšího rozvolnění protiepidemiologických opatření, postupně také mi obnovujeme kontaktní činnost, oddíly dle svých možností opět začínají se schůzkami.

Všichni se již určitě moc těšíme na klasickou činnost, když se již nebudeme muset vídat přes monitory počítačů, ale budeme si moc zahrát společně hru na čerstvém vzduchu.

Schůzky je v tuto chvíli možno pořádat pouze venku, snad tedy počasí dovolí, aby se jich ve zbytku školního roku mohlo konat co nejvíce.

Pro účast na schůzkách stále platí určitá omezení:

Každá osoba účastnící se každého setkání, s výjimkou dětí do 6 let, musí doložit svoji bezinfekčnost, obvykle testem. Tato podmínka se vztahuje na děti, mládež i dospělé. Možnosti prokázání jsou následující:

  1. předložení potvrzení ze školy nebo od zaměstnavatele o absolvovaném antigenním testu s negativním výsledkem, nejdéle před 72 hodinami
  2. předložení potvrzení z veřejného testovacího místa o absolvovaném antigenním testu s negativním výsledkem, nejdéle před 72 hodinami (nárok na antigenní testy zdarma ve veřejném testovacím místě má každá osoba jednou za tři dny)
  3. čestné prohlášení od zákonného zástupce (nebo vlastní u osoby starší 18 let) o absolvovaném antigenním testu ve škole nebo školském zařízení s negativním výsledkem, nejdéle před 72 hodinami
  4. absolvuje na začátku setkání před kontaktem s ostatními účastníky antigenní test zakoupený v lékárně (viz pozn. níže), s negativním výsledkem
  5. předložení potvrzení o absolvování RT-PCR testu s negativním výsledkem, nejdéle před 7 dny
  6. předložení potvrzení o dokončeném očkování, od kterého uplynulo nejméně 14 dnů
  7. předložení potvrzení o prodělaném laboratorně potvrzeném onemocnění COVID-19, přičemž u osoby uplynula doba izolace a od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 90 dnů.