Avataři na Pánově kopci

Letní stanový tábor prosečských skautů proběhl v červenci na Pánově kopci. Letošní rok tábořily všechny věkové skupiny společně na jednom místě, a proto na táboře bylo neustále živo a veselo.

Letos jsme se při výběru tématu nechali inspirovat úspěšným filmem režiséra Jamese Camerona. Odletěli jsme tedy na měsíc Pandora, kde žijí domorodci s modrou barvou kůže v harmonii s přírodou. Stali se z nás tzv. avataři a pronikli jsme k domorodcům kmene Navi, kteří nás naučili střílet z luku, plížit se, spát v sítích v korunách stromů a mnoho dalšího. Světlušky a vlčata na ohni opékaly „hady“ z těsta, skauti a skautky si vyzkoušeli noční výsadek, ze kterého se všichni vrátili v pořádku. K největším zážitkům z tábora patří neodmyslitelně jízda na lanovce a již tradiční kolotoč.

I přesto, že byl letošní skautský tábor v ohrožení kvůli nastalé situaci, že jsme začínali a končili tábor za deště, jsme si tábor užili jako každý rok. Děkujeme všem dětem, které neodolaly a na tábor s námi jely, všem vedoucím a rodičům, kteří pomáhali nejen s programem, ale i s přípravou tábořiště. Velké díky patří také firmě PP-GROUP, firmě GRANITA a městu Proseč za opravu příjezdové cesty na tábořiště.