Závody vlčat a světlušek

Okresní kolo Závodu vlčat a světlušek které se konalo 30. dubna je pro naše družiny velkým úspěchem.

V sobotu 30. dubna se po čtyřech letech opět uskutečnil Závod vlčat a světlušek, organizace okresního kola se pro letošní rok ujali skauti ze Skutče.

Za středisko na závody vyrazili celkem čtyři družiny. Dvě družiny světlušek z Jarošova a dvě družiny vlčat z Proseče.

Závody jsme společné s ostatními družinami z okresu zahájili nástupem, po kterém postupně začali družiny vyrážet na trať plnit stanoviště. My jsme si vylosovali čísla až ke konci a tak jsme dopoledne strávili hraním her a zvládli jsme si též opéct buřty k obědu.

Na závodní trati, která vedla v okolí koupaliště ve Skutči na nás čekalo celkem sedm stanovišť. Hned na prvním stanovišti jsme prověřili své schopnosti logického uvažování následované vyhledáváním informací. Dále trasa pokračovala přes tábornické dovednosti, zdravovědu nebo znalosti rostlin. Vlčata i světlušky si vyzkoušeli projet připravenou dráhu a neporučit při tom žádné dopravní předpisy.

Projití trasy a splnění všech úkolů nám zabralo cca dvě a půl hodiny pak už jsme netrpělivě čekali, až doběhnou všechny družiny a budou vyhlášeny výsledky.

Závod skončil největším úspěchem v dějinách střediska, kdy naše družiny vyhráli jak v kategorii světlušek, tak i vlčat. Vlčata se navíc stala úplnými vítězi závodu a držiteli okresního putovního totemu.

Velká gratulace a dík patří družinám Tučňáků a Lišek za vzornou reprezentaci střediska.