Stavíme školu v Africe 2018

Letošní Den řemesel je za námi a za skauty mohu napsat, že se povedl. Horní část náměstí opět uzavřel náš velký stan, který se po celý den plnil vůní čerstvé kávy.

Šálky chutné kávy ale nebyly to jediné, co jste u nás mohli okusit. Ochutnat jste mohli například vynikající dorty, které ovšem zbyly jen na toho, kdo přišel dopoledne, v poledne již byly zkrátka skoro všechny pryč. Ovšem i tak jste si mohli pochutnat na palačince s domácí marmeládou.

Vším, co jste si u nás koupili, jste přispěli na sbírku Postavme školu v Africe, kterou pořádá Člověk v tísni společně se skauty napříč celou republikou a snaží se dát etiopským dětem možnost vzdělání a dostat se tak ze začarovaného kruhu bídy a chudoby. Od roku 2004 jsme vybudovali v Etiopii 20 škol pro tisíce dětí. Díky letošní sbírce se začíná stavět další. Nově Člověk v Tísni staví školu také v Zambii a snaží se o rozvoj školství v Angole. Více informací naleznete na www.skolavafrice.cz.

Rád bych za celé Skautské středisko Toulovec Proseč poděkoval všem, kteří se na nás přišli podívat, kteří nás podpořili a především těm, kteří přispěli. Díky Vám se nám podařilo v Proseči vybrat krásných 12 029,- Kč. DĚKUJEME!

A vy, kteří jste ještě neměli tu možnost nás podpořit a přispět, neztrácejte naději. Celoročně můžete přispívat buď zasláním DMS ve tvaru: DMS AFRIKA 30 nebo DMS AFRIKA 60 nebo DMS AFRIKA 90 na číslo 87777. (Cena jedné DMS činí 30 Kč, 60 Kč, 90 Kč a na konto projektu Postavme školu v Africe bude připsáno 29 Kč, 59 Kč, 89 Kč.) Dále můžete přispět převodem na účet 222444555/0300.

Ještě jednou Vám děkujeme a těšíme se zase příště.